כמה עולה מערכת חיסכון בחשמל?

energyהרעיון המרכזי מאחורי התקנת מערכת של התייעלות אנרגטית, הוא להצליח לחסוך בצריכת החשמל, ובכך להפחית באופן משמעותי את חשבון החשמל שמקבלים. כיום, במגזרים השונים, חשבון החשמל הוא אחד מגורמי ההוצאות המרכזיים, בסכומים שיכולים להגיע גם לעשרות אלפי שקלים בחלק מהמקרים. אולם בניגוד לכל הוצאה אחרת – במקרה של חשבון החשמל, הדבר ניתן לצמצום באופן משמעותי, מבלי שמפחיתים באיכות החיים, וזאת כאמור בהתקנת מערכות שתפקידן הוא לייעל את הצריכה האנרגטית. מה צריך לקחת בחשבון מבחינת העלויות של המערכת?

כמה קריטריונים שמשפיעים על המחיר

●       המגזר – האם מדובר על מערכת התייעלות אנרגטית שמיועדת לחיסכון עבור המגזר הפרטי? האם מדובר על מערכת שמיועדת לבניין משרדים? האם מדובר על מערכת שמיועדת לחיסכון אנרגטי ברמת הרשות המקומית (למשל חיסכון אנרגטי בכל מה שנוגע לפני הרחוב)? בכל המקרים הללו, עלויות המערכת משתנה, שכן ככל שמדובר על מגזר גדול יותר ועם צריכת חשמל יותר גבוהה – כך המערכת היא מורכבת ויקרה יותר.

●       בדיקה מקדימה – עלות ההתקנה של מערכת התייעלות אנרגטית, מותנית כמובן בבדיקה מקדימה שתבצע החברה אשר אחראית על המערכת. יש לזכור שגם הבדיקה עצמה כרוכה בתשלום. ככל שהבדיקה צריכה להיות מקיפה יותר וארוכה יותר, ודורשת שימוש בכלים מורכבים ומדויקים יותר – המחיר הסופי יהיה גבוה יותר.

●       מערכת הבקרה – ישנן מספר מערכות שונות אשר מבצעות את הבקרה אחרי הצריכה האנרגטית בתוך מתחם מסוים. ההבדלים בין המערכות קשורים כמובן בסוג הצריכה וכמות הצריכה, ובממשק המשתמש אל מול הלקוח. הדברים הללו משפיעים לא פעם על המחיר הסופי.

מהו טווח העלויות הסופי?

המחירים של מערכות התייעלות אנרגטית משתנים מאד, והדבר תלוי באופן מהותי בפרויקט החיסכון שאותו אתם מזמינים. במגזר הביתי, עלויות ההתקנה של הבקר שמסייע לחיסכון אנרגטי הם כמה מאות שקלים בלבד או כמה אלפים בודדים. בפרויקטים גדולים יותר, המחירים מגיעים לעשרות אלפי שקלים – אך יש לזכור שהחיסכון לטווח הארוך, עוקף כמובן את ההוצאות הללו.

מאמרים מומלצים

דילוג לתוכן