השכרת ציוד בניין יכולה לשמש חברות בניה, קבלנים, יזמים ואנשים פרטיים. ההבדל הוא שקבלנים וחברות בנייה משתמשים בציוד כזה בפרויקטים גדולים של בניה, בעוד אנשים פרטיים שוכרים את הציוד לצרכי שיפוצים וחיזוק מבנים. בנוסף, גם קבלנים וגם אנשים פרטיים מעדיפים לשכור את הציוד מאשר לקנות אותו – כמו למשל במקרים שבהם הפרויקט הוא זמני בלבד.
פערי מחירים בין השכרת ציוד בנייה
השאלה המתבקשת היא כמה עולה לשכור ציוד לבנייה. כאן התשובה מורכבת מכפי שנהוג לחשוב, משום שלא קיים מחיר אחיד עבור ציוד לבניין ופערי המחירים עלולים להגיע לעשרות אחוזים. הסיבה לפערי המחירים קשורה לפרמטרים ספציפיים ואותם צריך להכיר לפני שבוחרים איזה ציוד לשכור.
פרמטרים המשפיעים על המחיר של פיגומים להשכרה
אלו הגורמים העיקריים שישפיעו על התשובה לשאלה כמה עולה השירות של השכרת ציוד בניין:
א. סוג הציוד
יש היצע עצום של סוגי ציוד לבניין. אם רוצים לשכור את הציוד ולהפוך את הפרויקט למשתלם יותר, צריך להחליט מראש באיזה סוג משתמשים. ההחלטה באיזה סוג של ציוד להשתמש היא פונקציה של סוג הפרויקט, אופי העבודה, הסמכת אנשי המקצוע וכן הלאה.
ב. נתונים טכניים
עוד דרך להשוות בין סוגים שונים של ציוד לבניין היא לבדוק את הנתונים הטכניים. בעזרת הנתונים הטכניים ניתן לדעת מה הביצועים של כל סוג ציוד ומה אפשר לעשות איתו. אם רוצים, אפשר גם להשוות בין הנתונים הטכניים לפי כושר העמסה או בדיקות של גופי רגולציה ובהם הטכניון או מכון התקנים.
ג. תקופת ההשכרה
חברות שמציעות שירות של השכרת ציוד בניין קובעות את המחיר לפי התקופה. ככל שהתקופה תהיה ארוכה יותר, המחיר להשכרה ליום או לשעה יירד. כמובן שבהשכרה לתקופה ארוכה גדלה ההוצאה המצטברת, אך זה הופך את כל העסקה למשתלמת.
טווח מחירים
השכרת מהדק אדמה ליום תעלה כ-170-200 ש"ח, בעוד השכרת מערבל בטון תעלה 120-140 ש"ח. לשם השוואה, השכרת פיגומים תעלה כמה מאות שקלים ליום בעוד השכרת מנוף יכולה להגיע לעלויות של אלפי שקלים – לא כולל העסקת מפעיל.