היתרון של מכונות CNC משומשות בא לידי ביטוי באפשרות לחסוך בהוצאות, במגוון גדול של דגמים ולעיתים גם בהשגת מכונות שמיוצרות על ידי חברות שהפסיקו לייבא את המוצרים שלהן לארץ. עם זאת, חשוב להכיר את טווח המחירים המקובל ואת הפרמטרים המשפיעים עליו
מכונת עיבוד שבבי מאפשרת לייצר רכיבים בתעשייה על בסיס הסרה בררנית של חומר מגוש חומר גלם. בקר CNC שבו המכונה משתמשת מקבל הוראות בשפת מחשב ולכן פועל אוטומטית, ללא מגע יד אדם ובצורה מדויקת. האפשרות להפעיל כך סוגים שונים של מכונות ובהן כרסומת, מחרטה, מקדחה או כלים לעיבוד וכיפוף פחים מוכיחה את עצמה ויש לה המון יתרונות.
הבעיה היא שרכישת מכונות CNC חדשות עלולה לדרוש הוצאה כספית גבוהה ולא מבוטלת. במקרים כאלה, האלטרנטיבה המומלצת היא לנצל את היתרונות של מכונות CNC משומשות. עם זאת, גם מכונות כאלה צריך לדעת איך לבחור ובעיקר חשוב להבין מה משפיע על המחיר שלהן.
מה הגורמים המשפיעים על המחיר של מכונות CNC משומשות?
כל קטלוג של מכונות CNC משומשות מציג פערי מחירים של עשרות אחוזים. אם נכנסים אל עובי הקורה, מגלים שיש לכך כמה סיבות שקשורות אל הפרמטרים המשפיעים על המחיר עצמו:
א. סוג המכונה
הפקטור העיקרי שמשפיע על המחיר של מכונות CNC משומשות הוא כמובן סוג המכונה. מטבע הדברים, יש הבדל בין המחיר של כרסומת, מחרטה או מקדחה ולכן כל דגם מתומחר אחרת לגמרי. עוד לפני שמשווים בין סוגים שונים של מכונות משומשות, צריך להחליט באיזה מהן רוצים להשתמש.
ב. מצב מכאני
רכישת ציוד מכאני או תעשייתי מיד שנייה מחייבת השוואה בין הדגמים על פי המפרט הטכני המתואר על ידי היצרן. חוץ מהמפרט האובייקטיבי, כדאי לבדוק את המצב המכאני של המכונות השונות. בדיקה של המצב המכאני עוזרת לדעת באיזה דגמים להתמקד ולאיזה מכונות לתת עדיפות.
ג. שנתון הייצור של המכונה
לא תמיד קיים מתאם בין המצב המכאני של המכונה לבין שנתון הייצור שלה. כך לעמים המכונות יכולות להיות במצב מכאני מעולה, אך שנתון הייצור ישן מאוד – ולהפך. מצד שני, תמיד קיים מתאם בין שנתון הייצור לבין המחיר: ככל שהמכונה חדשה יותר, כך המחיר שלה גבוה יותר.
טווח מחירים ממוצע של מכונות CNC משומשות
היתרון של מכונות משומשות אמור להיות מחיר נוח, מגוון גדול מאוד של דגמים ולעיתים גם אפשרות להשיג מוצרים שכבר לא מיובאים לישראל על ידי החברות שמייצרות אותם.
בשביל לעמוד במסגרת התקציב, צריך להיערך למחיר של כ-5,000-30,000 ש"ח בממוצע על מחרטה משולבת כרסומת ולהוצאה של כ-16,000-25,000 ש"ח על מכונת כיפוף פח. לשם השוואה, מכבש 50 טון יעלה כ-12,000 ש"ח ומכונת ניסור אבן תעלה בממוצע כ-11,000 ש"ח.