יועץ גנטי

 

מיהו יועץ גנטי?

יועץ גנטי הוא אדם בעל תעודה רשמית ממשרד הבריאות ותפקידו לאבחן ולייעץ לגבי מחלות גנטיות, לבצע אבחון טרום לידתי לנשים בהיריון ולאבחן נשאים. אדם שמעוניין לעבוד במקצוע הזה חייב לקבל תעודת הכרה ולהיות בעל תואר מוסמך מוכר בגנטיקה של האדם, בייעוץ גנטי או במסלול של ייעוץ גנטי מטעם מוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה.

מכל זה אפשר להבין מדוע שירותי הייעוץ יחסית יקרים כאשר הם ניתנים במסגרת פרטית, אך יש כמובן פרמטרים אחרים שמשפיעים על העלות הסופית עבור המאובחנים.

 

יועץ גנטי

פרמטרים המשפיעים על המחיר

אלו הגורמים העיקריים שקובעים כמה יעלה לקבל את שירותיו של יועץ גנטי:

א. אישור של קופת החולים – ההבדל הגדול ביותר הוא בין מקרים שמקבלים את אישור קופת החולים לבין מקרים שבהם גברים ונשים פוגשים יועץ גנטי באופן פרטי. כל עוד המפגש עם היועץ מאושר במסגרת שירותי הבריאות הנוספים, נדרשת השתתפות עצמית מינימאלית בלבד. לחילופין, קופת חולים שמאפשרת את הייעוץ יכולה לתת החזר.

ב. הסדר של הקופה עם יועץ גנטי – כל הסדר של כל קופת חולים עם יועץ גנטי משפיע על המחיר שאותו משלם הלקוח. חלק מהקופות מנהלות הסדר שבמסגרתו נגבה סכום מינימאלי בלבד מהלקוח, בעוד קופות אחרות מאפשרות התייעצות במחירים גבוהים יותר.

ג. שירותים נלווים – יועץ גנטי יכול להציע הרבה שירותים עבור גברים ונשים שמתכננים להיכנס להריון. לא כל השירותים מאושרים על ידי קופת החולים או חברת הביטוח הפרטית וחלקם מתומחרים בנפרד. את הצעת המחיר הספציפית עבור שירותים מסוימים יש לקבל ישירות מהיועץ ובמהלך פגישת היכרות.

טווח מחירים

מטופלים של קופת חולים כללית משלמים ליועץ גנטי שנמצא בהסדר עם הקופה 100 ש"ח, בעוד מבוטחים של קופת חולים מכבי זהב, לאומי ומאוחדת מקבלים החזר של 80% עד לגובה מקסימאלי של 620 ש"ח.

בנוסף, מבוטחי מכבי יכולים לקבל ייעוץ גנטי עם התחייבות של הקופה גם בבתי חולים פרטיים. במקרים אלו הם ישלמו השתתפות עצמית של 80 ש"ח, בעוד הייעוץ הפרטי עולה 800 ש"ח.

מאמרים מומלצים

דילוג לתוכן